A kenyér, ami csak lisztből, vízből és sóból készül.
A kovászmagot, az év 365 napján, ugyanabban az időpontban frissítik és nagy becsben tartják. Figyelemmel kísérik, ahogyan élet alakul benne.
A vadkovászos kenyér gyártási folyamata 3 napot vesz igénybe, mert a jó kenyérhez időre van szükség. A kenyereket nagy alázattal és odafigyeléssel készítik.
Nincs kapkodás, nincs sietség, a tészta diktál.
Nincs időre dolgozás, a pékek a tésztához alkalmazkodnak nem pedig a körülményekhez, ezért sokkal nagyobb a hozzáadott érték is.
1. Bontódnak a fehérjék (a glutén is), így könnyebben emészthető,(IBS, gluténintolerancia esetén is jó választás).
2. Szervezetünket élelmi rosttal látja el, mely megtisztítja a beleinket és segíti a lassú felszívódást.
3. Mivel a szénhidrátokat is előbontja, nem kell tartanunk az intenzív vércukorszintingadozástól, csökkenti a kenyér glikémiás indexét.
4. Tejsavtartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, elősegíti a probiotikus baktériumok szaporodását.
Kézműves vadkovászos kenyér 750 gr | 1.380Ft |
Kézműves vadkovászos krumplis kenyér 750 gr | 1.740Ft |
Kézműves vadkovászos mediterrán kenyér 500 gr | 1.160Ft |
Kézműves vadkovászos rozskenyér 500 gr | 1.150Ft |
Kézműves Madre kovászos fonott kalács 0,5 kg | 2.050Ft |
Kézműves Almás-fahéjas csiga | 540Ft |
Kézműves Pöttyös csiga-vanília krémmel/belga csoki pöttyel | 540Ft |
Kézműves Tigris bukfenc/ kakaós kalács 500 gr | 2.050Ft |
Kézműves vadkovászos francia pirított hagymás kenyér 750 gr | 1.640Ft |
Kézműves vadkovászos kenyér 750 gr | 1.500Ft |