VADKOVÁSZOS KENYEREK



A kenyér, ami csak lisztből, vízből és sóból készül.

MINDEN, AMIT TUDNI KELL RÓLA


Kovászmag

A kovászmagot, az év 365 napján, ugyanabban az időpontban frissítik és nagy becsben tartják. Figyelemmel kísérik, ahogyan élet alakul benne.



Gyártás

A vadkovászos kenyér gyártási folyamata 3 napot vesz igénybe, mert a jó kenyérhez időre van szükség. A kenyereket nagy alázattal és odafigyeléssel készítik. Nincs kapkodás, nincs sietség, a tészta diktál.
Nincs időre dolgozás, a pékek a tésztához alkalmazkodnak nem pedig a körülményekhez, ezért sokkal nagyobb a hozzáadott érték is.

Élettani hatása

1. Bontódnak a fehérjék (a glutén is), így könnyebben emészthető,(IBS, gluténintolerancia esetén is jó választás).
2. Szervezetünket élelmi rosttal látja el, mely megtisztítja a beleinket és segíti a lassú felszívódást.
3. Mivel a szénhidrátokat is előbontja, nem kell tartanunk az intenzív vércukorszintingadozástól, csökkenti a kenyér glikémiás indexét.
4. Tejsavtartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, elősegíti a probiotikus baktériumok szaporodását.


ÁRAINK

Mákos beigli 60% töltelékkel 500 gr 3.150Ft
Kézműves vadkovászos kenyér 750 gr 1.380Ft
Kézműves vadkovászos krumplis kenyér 750 gr 1.740Ft
Kézműves vadkovászos mediterrán kenyér 500 gr 1.160Ft
Kézműves vadkovászos rozskenyér 500 gr 1.150Ft
Kézműves Madre kovászos fonott kalács 0,5 kg 2.050Ft
Kézműves Almás-fahéjas csiga 540Ft
Kézműves Pöttyös csiga-vanília krémmel/belga csoki pöttyel 540Ft
Kézműves Tigris bukfenc/ kakaós kalács 500 gr 2.050Ft
Kézműves vadkovászos francia pirított hagymás kenyér 750 gr 1.640Ft
Kézműves vadkovászos kenyér 750 gr 1.500Ft










Mátészalkai Sütőipari Kft.