VADKOVÁSZOS KENYEREK



A kenyér, ami csak lisztből, vízből és sóból készül.

MINDEN, AMIT TUDNI KELL RÓLA


Kovászmag

A kovászmagot, az év 365 napján, ugyanabban az időpontban frissítik és nagy becsben tartják. Figyelemmel kísérik, ahogyan élet alakul benne.



Gyártás

A vadkovászos kenyér gyártási folyamata 3 napot vesz igénybe, mert a jó kenyérhez időre van szükség. A kenyereket nagy alázattal és odafigyeléssel készítik. Nincs kapkodás, nincs sietség, a tészta diktál.
Nincs időre dolgozás, a pékek a tésztához alkalmazkodnak nem pedig a körülményekhez, ezért sokkal nagyobb a hozzáadott érték is.

Élettani hatása

1. Bontódnak a fehérjék (a glutén is), így könnyebben emészthető,(IBS, gluténintolerancia esetén is jó választás).
2. Szervezetünket élelmi rosttal látja el, mely megtisztítja a beleinket és segíti a lassú felszívódást.
3. Mivel a szénhidrátokat is előbontja, nem kell tartanunk az intenzív vércukorszintingadozástól, csökkenti a kenyér glikémiás indexét.
4. Tejsavtartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, elősegíti a probiotikus baktériumok szaporodását.


ÁRAINK











Mátészalkai Sütőipari Kft.