VADKOVÁSZOS KENYEREK



A kenyér, ami csak lisztből, vízből és sóból készül.

MINDEN, AMIT TUDNI KELL RÓLA


Kovászmag

A kovászmagot, az év 365 napján, ugyanabban az időpontban frissítik és nagy becsben tartják. Figyelemmel kísérik, ahogyan élet alakul benne.



Gyártás

A vadkovászos kenyér gyártási folyamata 3 napot vesz igénybe, mert a jó kenyérhez időre van szükség. A kenyereket nagy alázattal és odafigyeléssel készítik. Nincs kapkodás, nincs sietség, a tészta diktál.
Nincs időre dolgozás, a pékek a tésztához alkalmazkodnak nem pedig a körülményekhez, ezért sokkal nagyobb a hozzáadott érték is.

Élettani hatása

1. Bontódnak a fehérjék (a glutén is), így könnyebben emészthető,(IBS, gluténintolerancia esetén is jó választás).
2. Szervezetünket élelmi rosttal látja el, mely megtisztítja a beleinket és segíti a lassú felszívódást.
3. Mivel a szénhidrátokat is előbontja, nem kell tartanunk az intenzív vércukorszintingadozástól, csökkenti a kenyér glikémiás indexét.
4. Tejsavtartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, elősegíti a probiotikus baktériumok szaporodását.


ÁRAINK

Kézműves vadkovászos kenyér 750gr 1.250Ft
Kézműves vadkovászos mediterrán kenyér 500gr 1.250Ft
Kézműves vadkovászos burgonyás kenyér 750gr 1.500Ft
Kézműves vadkovászos rozs kenyér 500gr 1.190Ft
Kézműves vadkovászos magvas kenyér 750gr 1.500Ft










Mátészalkai Sütőipari Kft.