VADKOVÁSZOS KENYEREK



A kenyér, ami csak lisztből, vízből és sóból készül.

MINDEN, AMIT TUDNI KELL RÓLA


Kovászmag

A kovászmagot, az év 365 napján, ugyanabban az időpontban frissítik és nagy becsben tartják. Figyelemmel kísérik, ahogyan élet alakul benne.



Gyártás

A vadkovászos kenyér gyártási folyamata 3 napot vesz igénybe, mert a jó kenyérhez időre van szükség. A kenyereket nagy alázattal és odafigyeléssel készítik. Nincs kapkodás, nincs sietség, a tészta diktál.
Nincs időre dolgozás, a pékek a tésztához alkalmazkodnak nem pedig a körülményekhez, ezért sokkal nagyobb a hozzáadott érték is.

Élettani hatása

1. Bontódnak a fehérjék (a glutén is), így könnyebben emészthető,(IBS, gluténintolerancia esetén is jó választás).
2. Szervezetünket élelmi rosttal látja el, mely megtisztítja a beleinket és segíti a lassú felszívódást.
3. Mivel a szénhidrátokat is előbontja, nem kell tartanunk az intenzív vércukorszintingadozástól, csökkenti a kenyér glikémiás indexét.
4. Tejsavtartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, elősegíti a probiotikus baktériumok szaporodását.


ÁRAINK

Kézműves vadkovászos kenyér 750gr 990Ft
Kézműves vadkovászos chedarsajtos kenyér 500gr 990Ft
Kézműves vadkovászos mediterrán kenyér 500gr 990Ft
Kézműves vadkovászos olívás kenyér 500gr 990Ft
Nagydobosi sütőtökös vadkovászos kenyér 750gr 1.190Ft
Mákos Babka 400gr 1.100Ft
Belga csokis- narancshéjas Babka 400gr 1.100Ft
Bio szatmári almás pite 110gr 390Ft
Meggyes-mákos pite 110gr 390Ft
Túros-barackos pite 110gr 390Ft










Mátészalkai Sütőipari Kft.