Minden, ami ERÕnlét


Cross Fit

Az edzéseken saját testsúllyal, szabad súlyokkal, kardio módszerekkel és kiseszközökkel (gumikötél, girja vagy kettlebell, ugráló kötél, zsámoly, medicin labda, TRX kötél, mászó kötél, kalapács, traktor gumi, olimpiai rudak, tárcsák) végzünk gyakorlatokat. Ez speciális páros, és kiscsoportos feladatokat takar, amelybe kettlebell alapgyakorlatok, vagy éppen küzdősport alapelemek is bekerülhetnek. Az edzések különböző bemelegítéssel kezdődnek, melyet egy intenzitásfokozó rész követ, majd a főrészben gyakorlatsorok és/vagy köredzés-állomások következnek, az óra végét légző gyakorlatok és a kötelező nyújtás zárja.
A Cross Training valójában egy olyan edzésmódszer, melyben több sportág mozgásanyagát felhasználva a lehető legtöbb kondicionális képességet fejlesztjük egyszerre, illetve felváltva. A különböző mozgásformák mixelésével igen hatékony edzéshatást tudunk elérni. Cél a minél hatékonyabb és változatosabb edzés, valamint új mozgásformák megtanulása, alkalmazása. Mivel a tréningek összetettségben, terjedelemben, nehézségben különbözőek, ezért minden ember számára alkalmazhatóak. Szabadidő sportolótól az élsportolóig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb gyakorlatsort. A program alkalmazhatósága és egyénre szabhatósága korlátlan. Változatossága és a csoportban végezhető edzés lehetősége miatt igen izgalmas edzésforma. Kezdőkből lesznek a haladók!
B-Fit köredzés

A foglalkozás multifunkcionális céljában és összetételében is: az egészséges mozgáson túl, a jó közérzet megteremtése mellett, alakformáló, erő- és állóképesség fejlesztő hatású férfiak és nők számára egyaránt. A B-fit edzések -magas intenzitású blokkokban- sokszínűen magukba olvasztják a klasszikus "alapgyakorlatok" mellett a köredzés, a saját testsúlyos edzés, a fegyenc-tréning, a tae bo, a box-a-size, és a karate elemeit, valamint más erő-, állóképességi-, ügyességi-, gyorsasági- és egyensúlyi gyakorlatokat. A cél nem elsősorban az izomtömeg növelése, hanem az izmok állóképességének fokozása, a zsírpárnák elégetése, az egész test tónusossá tétele. Az edzések során a kedvező élettani hatás mellett fokozódik a ruganyosság, fejlődik a mozgáskoordináció és javul a testtartás is. A "B-fit" erősen személyiségformáló; kitartásra, küzdeni tudásra nevel, akaraterőt céloz, céltudatosságot fejleszt, összpontosítást javít. Minden edzés egy újabb kihívás, arra, hogy legkeményebb ellenfeled, önmagad felett arass győzelmet!
Funkcionális tréning

A funckionális tréning nem más, mint ahogy eddig is edzettünk, gimnasztikaszerű gyakorlatsorok. Atléták, súlyemelők évszázadok óta használják ezt az edzésformát. Mint koncepció, a funkcionális edzés célja, hogy egy erős alapot adjon. Ez a tréning előkészíti szervezetünket, izomzatunkat a mindennapi igénybevételre és az általunk végzett munkára. Úgy lehetne jellemezni ezt az edzésformát, mint egy olyan gyakorlatsor, mely által hatékonyabban tudjuk végezni a mindennapi rutinfeladatokat. A funkcionális tréning másik alapvető sajátossága, hogy középpontba helyezi az úgynevezett „core” izmok fejlesztését (az ágyéki gerincszakasz körül lévő izomhurok), mely izomcsoport a testünk erőközpontja és gerincünk stabilizálásában is alapvető fontosságú.
TRX

Az amerikai haditengerészet elit csapata fejlesztette ki, de mára az egyik leginnovatívabb fitnesz eszközzé vált világszerte. A 70 dkg-os heveder-rendszer lényegében egy mobil edzőterem. A TRX-el végtelen számú gyakorlat végezhető és az egész testet meg lehet vele mozgatni. Az edzésnél a saját testünket használjuk ellenállásként és az intenzitást is mi magunk határozzuk meg, így lehetséges, hogy ugyanazt az eszközt használja egy elit katona és egy modell is.
Sokoldalú terhelés, egyszerre fejlődik az erő és az állóképesség, javul a koordináció, erősödnek az izületi szalagok. A gyakorlatok folyamatosan nehezíthetők és végtelen számban variálhatóak. A testet és az izmokat a mindennapi élet kihívásaira készíti fel, nem az izomépítés a lényeg, hanem a kiegyensúlyozott, stabil és terhelhető teljes izomzat. A módszer a test természetes képességeit erősíti és emeli ki.Hot Iron

A csoportos edzés során a résztvevők egy hosszú súlyzórúdra pakolják fel a súlyzótárcsákat. Természetesen személyre szabottan állapítják meg a súlyok nehézségét - az órán az edző egy személyi edzőhöz hasonlóan minden egyes vendéggel külön-külön is foglalkozik. A súlyzórúd könnyű, csak két kilót nyom, így a bátortalan, korábban nem sportoló vendégek is bemerészkedhetnek az órára. A módszer egyedülálló hatékonysága többek közt abban rejlik, hogy utóégető hatással bír, vagyis szervezeted nemcsak az edzés során, de utána 24 órával is küzdeni fog a zsírsejtekkel, ugyanis izmaid regenerálódás közben folytatják a kalóriák égetését.
Cross Training

A Cross Training-nél több sportág mozgásanyagát felhasználva a lehető legtöbb kondicionális képességet fejlesztjük egyszerre, illetve felváltva. A különböző mozgásformák mixelésével igen hatékony edzéshatást tudunk elérni. Nagy előnye, hogy az eszközigény igen csekély, valamint a szabadban is könnyedén végezhető mozgásforma. Az edzések jelentős része saját súllyal végzett gyakorlatokból épül fel, de emellett kézi súlyzókat, gumikötelet, ugráló kötelet is használunk. Legyen egyszerű köredzés vagy páros gyakorlatok, a fejlődés nem marad el.
Ezen rendszer magába foglalja a szabadban végezhető legtöbb sporttevékenységet is, mint pl. görkorcsolya, freesbie, röplabda, tollaslabda, kerékpár, evezés, futás, stb. Cél a minél hatékonyabb és változatosabb edzés, valamint új mozgásformák megtanulása, alkalmazása. Mivel a tréningek összetettségben, terjedelemben, nehézségben különbözőek, ezért minden ember számára alkalmazható. A program alkalmazhatósága és egyénre szabhatósága korlátlan. Változatossága és a csoportban végezhető edzés lehetősége miatt igen szórakoztató. Haladóknak, és kezdőknek egyaránt ajánlott, hiszen egyszer mindenki először jön be.
Thai Box

A Thai boksz, másnevén Muay Thay egy ősi harcművészet, amelyet nemtől és kortól függetlenül bárki végezhet, kezdőtől egészen a profi szintig. Gyerekeknek is ajánlott, a test edzése mellett nagyfokú fegyelmet sajátíthatnak el. Az órák különböző szinteken folynak, így mindenki a tudásának megfelelő oktatásban részesül. A feladatok megfelelő végrehajtása azonban komoly fegyelmet kíván. Ami garantált, hogy a változás, fejlődés napról-napra érezhetőbb lesz, az edzések hatására kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat, megnő az önbizalmunk, ezáltal a mindennapokban is koncentráltabbak és tudatosabbak leszünk. Megtanuljuk tisztelni a harcművészetet magát és az ellenfelet egyaránt. Nagyon fontos, hogy megértsük ennek a több ezer éves harcmodornak a szellemiségét.Tae bo

Az óra felépítése egyszerű. Az egész testet átmozgató bemelegítéssel kezdődik. Majd 40 perces kőkemény aerob rész következik. A jó hangulatban az izzadás garantált. Az óra vége eltérő lehet, de a hasizomgyakorlatok és a nyújtás nem hiányozhatnak. A felpörgetett tempó után kell is egy kis lazulás, hogy vissza tudjunk térni a normál pulzusszámra. Szálkásító és zsírégető hatása miatt egyre népszerűbb ez a mozgásforma. Tónusossá teszi az izomzatot, kitűnően formálja a derekat, a csípőt, a farizmot, a combot, a vádlit és a törzs izmait is. Egy óra után olyan helyeken fogsz izomlázat érezni, melyekről nem is tudtad, hogy léteznek. Nagy energiájú edzés, egyetlen 60 perces óra alatt 600-800 kalóriát éget el. Emellett hozzájárul a szív- és az érrendszer egészségéhez, és nagyszerű állóképesség növelő is. Javítja a koordinációt és a gyorsaságot. A zenére végzett intenzív mozgás lelkileg is jó hatással van, korunk népbetegségét, a stresszt oldja feszültséglevezető hatása révén. Segíti a pozitív életszemléletet, ha egy fárasztó nap után elmegyünk tae-bora, máris más szemmel látjuk utána a világot. Bár maga az edzés fizikailag fárasztó, mégis feltöltődünk tőle, és észrevesszük, milyen csodás is tud lenni az életünk, ha mi is úgy állunk hozzá. Mivel a mozdulatok a küzdősportból származnak, a férfiak is kedvelik, egyike azon kevés mozgásformáknak Magyarországon (a spinning mellett), ahol férfiak is részt vesznek az órán.Elérhetőségeink


Telefon:06-42/400-040
Mobil:06-30/326-7500
E-mail:info@dfitness.hu