Test, lélek, szellem


DeepWork

Ez a holisztikus, funkcionális tréning minden sportág legjavából építkezik, egyszerű, intenzív, egyedülálló és más, mint az eddig ismert módszerek. A kínai öt elemre (föld, fa, tűz, fém és víz) épül, rendkívül intenzíven mozgatja át a testet és rengeteg pozitív energiával tölt fel! Kitolja az egyéni határokat, függetlenül nemtől, kortól, edzettségi szinttől! A DeepWORK-el saját határaink fölé kerekedhetünk: korunk egyik legösszetettebb hatású funkcionális tréningjének tartják, olyan stresszoldó, izzasztó, kardió-és erőedzés, mely feltölt és nem lefáraszt. A mozdulatok úgy lettek kialakítva, hogy a megfeszítés és az ellazítás fázisai váltakoznak és légzés-gyakorlatokkal párosulnak.
Body Art

A Body Art mozgásformát elsősorban azoknak ajánljuk, akik a testük mellett a lelküket is erősítenék, akik szeretnék önmagukat fizikailag és mentálisan is kiegyensúlyozottabbnak érezni, belső világukkal és a külvilággal minél nagyobb harmóniába kerülni. A Body Art az ellentétek egységére épül: fő jellemzője a belégzés-kilégzés ritmusára végzett erősítő és a nyújtó gyakorlatoknak, az izmok megfeszítésének és elernyesztésének, a dinamikus mozgásnak és a relaxálásnak az egyensúlya. A tudatosan, odafigyelve, sőt, a figyelmet koncentrálva végzett lassú, kitartó gyakorlatok megtanítanak légzésünk, mozgásszerveink és egész testünk működésének ismeretére, mind hatékonyabb irányítására.

Ez a mozgásforma a jógából továbbgondolt, kifejlesztett modern tréningek egyike, komplex mozgásrendszer, amely a test, a lélek és szellem egységére épül. Nemcsak a testet formálja, erősíti, energetizálja tehát, hanem lelkileg is teherbíróbbá tesz, felvértez a stresszhatások ellen, önismeretre tanít, arra szoktat, hogy testünkben, akaratunkban rejlő lehetőségeket mind jobban ki tudjuk aknázni.
Gerincjóga

Ennél az óratípusnál a gerincjóga gyakorlatai sportrehabilitációs és tartásjavító gyakorlatokkal ötvöződnek, és az eredmény egy igazán jótékony hatású mozgásprogram. A gerincjóga elsődleges célja a megelőzés, illetve az utókezelés, bárki számára könnyen végezhető és elsajátítható gyakorlatsorok segítségével örömteli fejlődés tapasztalható.

Egy gerincjóga óra mindig az egész testet edzi, hiszen a tartás javításához, illetve a gerincoszlop szabad és egészséges mozgásához elengedhetetlen, hogy a test összes többi izülete is erős és hajlékony legyen. Az izületi mozgástartomány fejlesztése mellett fontos cél, hogy a jóga szőnyegen túl, a mindennapi mozgás során is tudjuk alkalmazni a jógaórán tanultakat. Nemcsak a jóga kedvelőinek ajánljuk, hanem bármely sport szerelmese is lelkessé válhat, hiszen egészséges gerincre mindannyiunknak szüksége van! Az izomláncok mobilizálása, letapadások oldása minden sportoló teljesítményére pozitívan hat.Preventív Gerinctorna

A gerinctréning általános testkarbantartással, a mindennapi ülő életmód okozta negatív hatások megelőzésével, kezelésével foglalkozik. A célja, hogy a rosszul berögzült mozdulatokat felváltsák a gerincbarát mozdulatok, melyekkel megóvhatjuk a gerincet és a körülötte lévő szöveteket a túlterheléstől és ezáltal a fájdalomtól. Az órákon kiemelt fontosságú a biztonságos edzéstervezés, a hatékonyság, és az egyéni célokra szabott edzésprogram felépítése. Így válik a gerinctorna hosszú távú eszközévé az egészséges és fitt mindennapoknak.

A kezdetekben a gyakorlatok végrehajtásának helyes elsajátításán, a megfelelő testtudat, agy-izom kapcsolat kialakításán, és a szalagok, ízületek, core-izmok fokozott terheléshez szükséges megerősítésén dolgozunk. A gerinctorna célja a törzserő fejlesztése, törzsünk minél stabilabbá tétele, figyelve gerincünk nyaki, háti és ágyéki szakaszára is. Az eszközöket és lehetőségeket optimalizáljuk az egyéni célokhoz, és nem fordítva. Így az eszközök széles skáláját lehet használni akkor, és ott, ahol és amikor szükséges, de 100 százalékig igaz az, hogy minél többet tudsz az edzésről, annál kevesebb eszközre lesz szükséged.TAO Csikung

Az óra menete
A csikung gyakorlás során 3 szakaszra bonthatjuk az órát. Rövid ráhangolódás után alaposan megmozgatjuk a gerincünket mind a hat irányban. Majd következnek a kíméletes nyújtó gyakorlatok , mely közben összehangoljuk a mozgásunkat a légzesünkkel, ezáltal az elmét is lecsendesítjük. Az órát a flow gyakorlatokkal zárjuk, amely összehangolja a test, lélek, szellem hármasát.

A TAO Csikung segítségedre lehet:
* az energiaszinted növelésében
* a nyugalom és kiegyensúlyozottság elérésében
* az érzelmek egyensúlyba hozásában
* a stresszoldásban
Az órán kényelmes, sportos ruházat javasolt, a teremben váltócipő szükséges. A foglalkozás előtt 1 órával étkezés nem javasolt. A gyakorlatok egyszerűek, könnyen elvégezhetőek. Minden érdeklődőt szeretettel❤️várunk kortól, nemtől függetlenül!Anyajóga

Mivel a gyermekágy utáni időszakban nehezen mozdulunk el gyermekünk mellől, ezért ezekre az órákra az anyukák magukkal hozhatják gyermeküket is ( már szülés után 3 hónappal), ám fókuszba az édesanya testi-lelki regenerálódása kerül. Ez egy könnyedebb, játékosabb gyakorlást eredményez. A teljes test átmozgatása mellett külön figyelmet fordítunk a szétnyílt hasizom visszaállítására, a hasi és medencei-, ill. medencefenéki terület regenerálódására és a core izmok megerősítésére.Ez sokat tesz a visszarendeződésért, a rugalmasságért és jó közérzetért. Lelki hatásai is említésre méltóak – újra női közösségben lenni, egy picit kiszakadni és magunkra figyelni igazán feltöltő erejű.

Elérhetőségeink


Telefon:06-42/400-040
Mobil:06-30/326-7500
E-mail:info@dfitness.hu