Minden, ami aerobic...


Step aerobic

Világszerte ismert és szeretett edzésforma, egy igazi régi motoros aerobic típus, a maga profira fejlesztett ritmikus gyakorlataival, a láb izmainak és a farizmok erősítésének egyik hatásos módja. Az állóképesség növelése mellett elérheted, hogy a nem kívánt zsírpárnák eltűnjenek, helyette izmos, feszes lábakat, csípőt és feneket kaphatsz. Nagyon hasonlít a Dance aerobikhoz, mivel táncos óratípus, tehát koreografált. Itt azonban egy speciális step lépcsőt használva tanulhatjuk be a gyakorlatsort.
Az óra során az oktató koreográfiát épít, minden résztvevő számára megfelelő alternatívát biztosítva. Kifejezetten állóképesség-fejlesztő mozgásforma. Az edzés intenzitását, hatékonyságát, az előttünk levő pad adja, melyre folyamatosan – a koreográfiát követve – kell föl-le lépkednünk. Ezáltal edzük állóképességünket és koordinációnkat, szív- és érrendszerünket.
A mozdulatok mindenki számára elsajátíthatóak, a zene pedig minden esetben diktálja az iramot. Azáltal, hogy a koreográfiára koncentrálunk, eltávolodunk a mindennapi gondjainktól, gondolatainktól. Ez a teljes kikapcsolódás, hiszen a ritmust, a koreográfiát figyelemmel kell követnünk. Vannak kezdő és haladó csoportok, melyeket minden esetben érdemes végigjárni, különbség csak a lépések nehézségi szintje közt van.
Step intervall

A step aerobic intervallum edzésénél a nagyon intenzív, pörgős szakaszt egy hosszabb és lazább pihenő szakasz váltja fel. A cél az, hogy az intenzív szakasznál kimaxoljuk a pulzusszámot, majd a pihenő szakaszban visszaállítjuk azt. Az intervall edzések jótékony hatásai közé tartozik, hogy a test oxigén felhasználása sokkal nagyobb mértékben növekszik meg az edzés után, így még 24 órán át is pörög az anyagcsere.
Alakformáló

Egyszerű, jól követhető óra, amely magában foglalja a vázizmok fejlesztésén, erősítésén túl a mélyizmok aktiválását, az egyensúly, és a stabilitás fejlesztését. Olyan erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat tartalmaz, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10 - 15 perces intenzív bemelegítéssel indul, majd nyújtással előkészítjük a foglalkoztatásra kerülő izomcsoportokat. Ezután következik 35 - 40 percben az egész testre kiterjedően a nagy izomcsoportok megdolgoztatása. A gyakorlatok végrehajtásához használunk segédeszközöket, kézi súlyzót, gumikötelet, fit ball-t, soft ball-t, core-board-ot, step padot. Az eszközhasználat a különböző edzők eltérő módszereitől függően változik. Az alakformáló gyakorlatokat különböző kiinduló helyzetekben hajtjuk végre, izomcsoportonként 2-3 gyakorlatot végzünk.
Tónusformáló köredzés

Tökéletes zsírégetés és alakformálás egyszerre. Különböző erősítő és kardio jellegű gyakorlatokat köredzés formájában ismétlünk, intervallum módszerrel. Az edzés célja a keringési és légzőrendszer kapacitásának növelése, az izomcsoportok foglalkoztatása, az általános fittség növelése. A köredzés lényege, hogy az edzésprogram különböző jellegű erő- és állóképesség fejlesztő gyakorlatokból van összeállítva, amelyeket meghatározott állomásokon, megadott időre, megtervezett pihenőidővel hajtunk végre. Az óra sokféleképpen variálható. Ez függ a résztvevők számától, edzettségétől, a térben való elhelyezkedéstől. Igazán intenzív óratípus, ahol megdolgoztatunk minden izomcsoportot. A hangulat garantált, az eredmény pedig nem marad el.
Erősítő

Könnyen követhető óra, hatékony és változatos gyakorlatokkal. Minden korosztálynak ajánlott. A fontosabb izomcsoportokat dolgoztatjuk meg, általában nagy ismétlésszámmal. Nagyobb hangsúlyt fektetünk a kritikusabb pontjainkra: pl. farizom, mély hátizom, tricepsz, has- és combizom. Több segédeszközt használunk az óra során, mint pl. soft-ball, fitt-ball, kézi súlyzó, gumiszalag, illetve saját testsúly. Az órák elengedhetetlen része a megfelelő bemelegítés, és az óra végi nyújtás, levezetés, valamint a jó hangulat, a dinamikus dallamos zene, és a garantált izomláz.
Salsa

Karaktere az afro-kubai mozdulatok laza könnyedségét tükrözi. A lépések egyszerűek, a felsőtest egyenes tartású, a csípő ritmusosan forog. A csípő mozgása nem öncélú, hanem a jó lábmozgás következménye, szenvedély és csábítás, önbizalom, magabiztosság, szexis mozgás, felszabadultság és kikapcsolódás.


Beautyrobic

Nem koreografált óra, és nincs benne ugrálás, szökkenés.A Beautyrobic nem feszes, kemény mozdulatokból áll. A nőies, lágy mozdulatok dominálnak benne. A táncos elemek jellemzik, mindent kecsesen, szexisen hajtunk végre, önbizalomformáló hatása van. Gyógytornász által jóváhagyottak a mozdulatok.


  • Meleg terem ( 28-30 fok )
  • Félhomály (a zárkózottabb vendég is merjen a tükörbe nézni)
  • Kétféle olaj (van benne 3-féle bázisolaj, illetve vitamin, és az alakformálást segítő hatóanyagok) --> én ebbe még pluszban teszek egy magas hatóanyagtartalmú keveréket (szintén Beautyrobicos készítmény), ami fokozza a vérbőséget --> csípős, meleg érzetet okoz mozgás hatására
  • Beautyrobic zene: a Központ által összevágott zenemix, amire megharározott mozdulatokat végzünk. A dalok szünet nélkül követik egymást.
  • Beautyrobic tea (3-féle van, és óra végén isszuk a vendégekkel, közben kicsit beszélgetünk) --> ennek az összetevői is nagyrészt az alakformálást segítik

Az eleje egy alapos bemelegítés. Ezt követi egy felsőtest izoláció. A gyakorlatok sorrendje ezután nem egészen kötött: van benne fenékfeszítés; nyolcasok; twerk; tekerés; szalagos tekerés; guggolásvariációk; "flash dance"; erősítő gyakorlatok. És a végén nyújtás.Elérhetőségeink


Telefon:06-42/400-040
Mobil:06-30/326-7500
E-mail:info@dfitness.hu