GYEREKFOGLALKOZÁSOK

Gyerek bosu

A Bosu képessége abban rejlik, hogy a Bosu labda a test számára edzés közben instabil közeget hoz létre. Mivel a feladatokat a labdán kell végrehajtani, ezért a teljes edzés idő alatt figyelni kell az egyensúlyra, amelynek köszönhetően aktivizálódnak a test tartásában szerepet játszó mély izmok, fokozódik az agyi aktivitás, az idegrendszer hatékonysága fejlődik. Az olvasás és az írás képessége nagymértékben függ az idegrendszer és az egyensúlyközpont fejlettségétől. Ezért is használják terápiás célokra is a Bosu-t, olvasási és írási nehézségeknél. A megfelelő mozgáskoordináció miatt a gyermek ügyesebb lesz az összes sportágban, több kedve lesz a mozgást igénylő sportágakhoz, így energikusabb és lendületesebb életet tud élni.

Gyerek rúdtánc

A rúdtánc egyre nagyobb népszerűségnek örvend, szinte mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki ezt a sportot űzi. A rúdtánc az akrobatika, a művészi táncos elemek, saját testsúlyos testgyakorlatok ötvözete. Leginkább a szertornára, és a street workoutra hasonlít. Művészi sportág lévén, minél fiatalabb korban kezdi valaki, annál nagyon lehetősége van profi szintre eljutni, akár versenyezni. A gyerek rúdtáncot a gyerekek a saját testsúlyukkal végzik, így az egész testüket megmozgatják, miközben fejlesztik mozgásuk eleganciáját és kecsességét.
Bármikor bekapcsolódhatnak az órákra, mert fokozatosan épül fel minden edzés az egyéni edzettségi állapothoz. Mentális felszabadultság, emocionális nyíltság amivel párosul a fentről lefelé látás. Az egymásra épülő elemek, trükkök megtanulásával a test erőnléte fejlődik, az egyensúlyérzék javul, feltöltődik életerővel és energiával.

Gyerek karate

A karateedzéseken való rendszeres részvétel nagymértékben elősegíti a gyerekek kondicionális és koordinációs, illetve a szellemi képességeik fejlődését. Mindezt észrevétlenül, hiszen a foglalkozásokon játékos küzdőfeladatokon keresztül változik pozitív irányba személyiségük. A karate hosszú távú gyakorlása csökkenti a konfliktuskeresést, a dühös és haragos magatartást, illetve a gyengeség és sebezhetőség érzetét, ezáltal nő az önbizalmuk, magabiztosabbá válnak. Kialakul bennük egy olyan képesség, hogy ne hátráljanak meg a nehézségek elől, vállalják a nehezebbik utat céljaik megvalósításáért, mindez a dojo-ban (edzőteremben) a következő fokozat elérése érdekében megtett küzdelmekkel teli útnak köszönhetően. Ez is egy olyan előny, aminek közvetlen haszna lehet akár még az iskolában is. Az övvizsgákon való részvétel pedig egy olyan pszichés helyzetet kíván meg, ami még a későbbi vizsgahelyzetekben való helytállást is megkönnyítheti.


Anyajóga

Mivel a gyermekágy utáni időszakban nehezen mozdulunk el gyermekünk mellől, ezért ezekre az órákra az anyukák magukkal hozhatják gyermeküket is ( már szülés után 3 hónappal), ám fókuszba az édesanya testi-lelki regenerálódása kerül. Ez egy könnyedebb, játékosabb gyakorlást eredményez. A teljes test átmozgatása mellett külön figyelmet fordítunk a szétnyílt hasizom visszaállítására, a hasi és medencei-, ill. medencefenéki terület regenerálódására és a core izmok megerősítésére.Ez sokat tesz a visszarendeződésért, a rugalmasságért és jó közérzetért. Lelki hatásai is említésre méltóak – újra női közösségben lenni, egy picit kiszakadni és magunkra figyelni igazán feltöltő erejű.

Elérhetőségeink


Telefon:06-42/400-040
Mobil:06-30/326-7500
E-mail:info@dfitness.hu